Werkwijze

Aanmeten schoenen

Wat kan ik voor u betekenen?

Hier kunt u informatie vinden over hoe ik te werk ga met het vervaardigen van orthopedische schoenen. 

Nadat u een afspraak met mij heeft gemaakt, kom ik bij u thuis langs of op een andere locatie die u wenst. Ik zal dan in samenspraak met u bepalen bij welke oplossing u het meest baat heeft.

Afdruk

Als er bepaald is welke oplossing voor u van toepassing is, zal er een afdruk van uw voet gemaakt worden. Als alleen de onderkant van belang is, voor de oplossing, zullen we een zogenaamd schuimbakje gebruiken om een afdruk van uw voet te maken. Is het relevant om van de gehele voet een afdruk te hebben, zal ik uw voet gipsen. Hier worden uw complete voeten in gips gezet. Deze handeling duurt circa 30 minuten voor beide voeten.

Passchoen maken

Nadat we de juiste afdruk hebben, zal ik deze mee nemen naar onze werkplaats om eerste proef voorziening te maken. Ik maak een passchoen, uit doorzichtig kunststof. Dit doe ik om te kijken of de beoogde schoen die ik ga maken, wel op uw voeten aansluit en dat er geen beklemmingen zijn. We maken samen een vervolg afspraak, circa twee weken na de eerste afspraak, om deze passchoen te passen. Dit passen duurt maximaal 30 minuten.

Aangepaste schoen maken

Bij maatschoenen kunt u dan uw wensen doorgeven hoe de schoen er uit moet komen te zien. Vervolgens worden de schoenen door mij gemaakt. Afhankelijk van het ontwerp zal dit twee tot vier weken duren. Ik maak met u een afspraak voor de finale passing. Mogelijk zal ik op locatie nog kleine aanpassingen moeten doen, maar dit komt zelden voor. Wanneer er geen onvolkomenheden zijn ga ik over tot het vervaardigen van de definitieve schoen.